سفارش تبلیغ
صبا ویژن

تفاوت فرهنگیان و تربیت دبیر

تفاوت دانشگاه فرهنگیان با تربیت دبیر شهید رجایی

 با بدل شدن دانشگاه‌‌های پرورش آموزگار سابق به دانشگاه فرهنگیان که از سال 90 تکاپو رسمی خویش را پس از تصویب در شورای عالی انقلاب فرهنگی، ابتدا کرده است.

 

این دانشگاه در ساحل دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی متعاقب جذب و تربیت نیروی شغل انسانی باره بیچارگی در آموزش و تربیت می‌باشد.

 

در وهله اول می‌توان عمده تفاوت دانشگاه فرهنگیان با پرورش دبیر شهید رجایی را در رشته‌ها و دانشکده‌های این دو دانشگاه دانست.

 

دانشگاه فرهنگیان بر رشته‌های علوم انسانی و هنر تمرکز دارد، بر خلاف دانشگاه‌های تربیت دبیر شهید رجایی که بیش‌تر در شاخه‌های فنی مهندسی و فنی حرفه‌ای اقدام به جذب می‌کند.

 

بخش سایر تفاوت دانشگاه فرهنگیان با تربیت دبیر شهید رجایی به جستار منظور از جذب بر می‌گردد، که دانشگاه فرهنگیان فقط به تربیت نیروی لازم در تعلیم و پرورش تمرکز دارد اما دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی علاوه بر تربیت قدرت به جذب دانشجو نیز اقدام می‌کند.

 

اما:

 

یکی از مهم‌ترین بخش‌های تفاوت دانشگاه فرهنگیان با پرورش دبیر شهید رجایی را می‌توان در امکانات دانشگاه فرهنگیان برای دانشجویان و به علاوه استخدام  نزدیک  تضمین شده فارغ التحصیلان دانشگاه فرهنگیان دانست.

 

در هر دو دانشگاه دانشجویان پس از فراغت از تحصیل به مدت 2 برابر مدت تحصیل ملزم به اجرای تعهد کاری خود می‌باشند.

 

اما در برخی از زمینه‌ها تفاوت دانشگاه فرهنگیان با پرورش دبیر شهید رجایی مشهود می‌شود که برای اطلاع از آن‌ها لازم است با بعضی نکات گزیده تر ی این دانشگاه ها آشنا شوید.

 

دانشگاه فرهنگیان

این دانشگاه برای جذب، پرورش و تقویت نیروی انسانی مورد دربایستن در وزارت آموزش و تربیت و زیر مجوعه‌های آن هر ساله اقدام به پذیرش داوطلب از راه کنکور سراسری می‌نماید. جذب داوطلب در این دانشگاه در سه دوره اتمام می‌شود؛

 

 1- کارشناسی پیوسته

 

 2- کارشناسی ناپیوسته

 

 3- کارشناسی ارشد از میان معلمان، که این ویژگی در حال حاضر به چهره محدود و در سطح کم سپریدن می‌شود.

 

رشته‌های قابل گزینش در زمینه‌های مربوط به کارشناسی ادامه از پیمان زیر می‌باشد:

 

دبیری شیمیدبیری ریاضیآموزش تربیت بدنی گرایش عمومی ودوره متوسطهدبیری تاریخ

ارتباط تصویریراهنمایی و مشاورهدبیری زبان و ادبیات عربدبیری جغرافیا

دبیری الهیات و معارف اسلامیدبیری علوم اجتماعیفعالیت‌های پرورشیآموزش زبان و ادبیات فارسی

علوم تربیتی با دوگرایش آموزش ابتدایی و آموزش کودکان استثناییتربیت دبیر زبان انگلیسیدبیری فیزیکدبیری زیست ‌شناسی

در انتهای تحصیل در هر مقطع، آزمونی تحت عنوان امتحان جامع از دانشجویان گرفته می‌شود الی صلاحیت حضور و استخدام آن‌ها به عنوان دبیر در وزارت آموزش و تربیت در مناطق گوناگون باره بررسی پیمان گیرد. در صورت موفقیت آن‌ها  در این آزمون، مدرکی با اسم تصدیق (رانندگی) صلاحیت معلمی به آن‌ها تعلق می‌گیرد. عوامل موثر در اخذ این گواهینامه نیز 4 فاکتور اصلی دارد یعنی :

 

 1- معدل با میزان 20 درصد تأثیر، در این دسته به ازای هر یک نمره معدل بالا تر از 15، چهل امتیاز به داوطلب تعلق می‌گیرد.

 

2- آزمون کتبی که بیش تر فرهنگ علمی – تربیتی افراد را می‌سنجد.

 

 3- امتحان عملکردی با حداکثر 250 امتیاز و 25 درصد وزنی کارساز بر کسب تصدیق (رانندگی) صلاحیت، این آزمون زیاد می‌تواند در روند مدرک متقاضی موثر بوده باشد

 

 4- و مهم ترین بخش، روزمه یا همان پوشه کاری درازا تحصیل دانشجو می‌باشد که بر پای بست، معیارهای مشخص 350 امتیاز می‌تواند برای دانشجو داشته باشد.

 

 

مشاوره تحصیلی آنلاین

 

با کارآزمودگان ما درباره نحوه درس خواندن، برنامه ریزی و شیوه مطالعه دروس مختلف رایزنی کنید!

 

همین حال که چت با رایزن را شروع کنید

 

ارتباط با مشاور

امتیازات ویژه دانشجویان دانشگاه فرهنگیان

دانشجویان دانشگاه‌ فرهنگیان از امتیازات ویژه‌ای در درازا تحصیل برخوردارند که می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

 

1- کمک هزینه تحصیلی ماهانه به شکل حقوق‌‌های مختلف.

 

آخرین حکم ثبت شده حقوق دانشجویان در این دانشگاه حدود 600 هزار تومان بوده است که به این مبلغ هر ساله اندکی در حدود 10 درصد اضافه می‌شود. هر چند 45 درصد از این مبلغ در صورت بهره‌گیری دانشجو از خوابگاه‌ و 25 درصد متعلق به در چهره عدم استفاده از خوابگاه‌ کسر می‌شود.

 

2- معافیت داوطلبین فارغ التحصیل درگذشت از خدمت سربازی

 

3- استخدام تضمین شده در تعلیم و پرورش به عنوان آموزگار در چهره داشتن شرایط و موفقیت در امتحان جامع

 

4- دوره تحصیل داوطلبین به عنوان سابقه کار محسوب می‌شود و به عنوان استخدام قراردادی از آن یاد می‌شود.

 

چند نکته کلیدی در ارتباط با دانشگاه فرهنگیان

برخی از نکات مهم باید حتما پیش از گزینش این دانشگاه‌ها مورد توجه داوطلبین پیمان گیرد و در رسیدگی تفاوت دانشگاه فرهنگیان با دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی بر روی آن‌ها بحث شود:

 

1- پذیرش در تمامی رشته‌های این دانشگاه با امتحان می‌باشد و بر بنیاد آمار سال‌های پیش کمینه تراز لازم در رشته‌های گوناگون آن 6500 می‌باشد.

 

2- دست کم معدل کل 15 در سه سنه سرانجام تحصیل دیپلم

 

3- حداکثر سن مجاز جهت پاسخ 22 سنه می‌باشد. این سن مجاز حتی برای آقایانی که خدوت سربازی هم رفته‌اند همین 22 سال می‌باشد.

 

4- به علاوه احتیاج به پذیرش در مصاحبه و انتخاب نیز دارید. شرایط فیزیکی و جسمی مناسب هم از شرایط لازم است. بومی سنجی نیز از نکات مهم در این دانشگاه‌ها است.

 

5- محوریت اصلی و تمرکز کلی دانشگاه فرهنگیان بر روی رشته‌های علوم انسانی و گروه هنر می‌باشد، که در ادامه با اندکی سخن را باز کنید بحث در این مقوله می‌توان دیدن که یکی از اصلی ترین تفاوت دانشگاه فرهنگیان با پرورش دبیر شهید رجایی همین زمینه می‌باشد.

 

6- نکته بسیار مهم که اشاره به آن الزامی می‌باشد، وجود 5 پردیس با اسم شهید رجایی از ذیل مجموعه‌های دانشگاه فرهنگیان است که داوطلبین باید دقت کنند که با دانشگاه‌های تربیت دبیر شهید رجایی اشتباه گرفته نشود.

 

این پنج مورد با اسم پردیس شهید رجایی قزوین، پردیس شهید رجایی سمنان، پردیس شهید رجایی، پردیس شهید رجایی ارومیه و پردیس شهید رجایی شیراز دانشگاه فرهنگیان در دفترچه برگزیدن سلسله وجود دارند.

 

اما برای آشکار شدن تفاوت دانشگاه فرهنگیان با پرورش دبیر شهید رجایی لازم است الی دانشگاه پرورش دبیر رجایی را نیز بررسی نمائیم.

 

دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی

یک سوژه مهم در بحث تفاوت دانشگاه فرهنگیان با پرورش دبیر شهید رجایی می‌تواند قدمت این دانشگاه، که از سال 59 تأسیس شده، نسبت به دانشگاه فرهنگیان باشد. این جستار می‌تواند مایه بالاتر بودن اعتبار در جامعه کاری و فردی شود.

 

اما عمده فرق شهید رجایی با فرهنگیان در رشته‌های ارائه شده در این دانشگاه‌ها می‌باشد. به این منظور که عموما دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی به جذب دانشجو در رشته‌های فنی و مهندسی اقدام می‌نماید.

 

این دانشگاه داراری 9 دانشکده است که از قرار ذیل می‌باشند:

 

دانشکده مهندسی برق

دانشکده علوم پایه

دانشکده مهندسی کامپیوتر

دانشکده مهندسی مواد و فناوری‌های نوین

دانشکده مهندسی مکانیک

 دانشکده مهندسی عمران

دانشکده مهندسی معماری و شهرسازی

دانشکده علوم انسانی

دانشکده علوم ورزشی

این دانشگاه در شمال شرق طهران و در ناحیه لویزان واقع شده است.

 

اصلی ترین هدف و وظیفه تعریف شده در این دانشگاه در ماضی فقط پرورش دبیر فنی و نیروی کار لازم برای آموزش و پرورش بوده است؛ اما امروزه علاوه بر پرورش دبیران، به تربیت دانشجو در مقاطع مختلف، که تنها از راه امتحان سراسری و گزینش رشته کنکور سراسری، نیز می‌پردازد.

 

برای آشنایی دقیق تر با هر یک از رشته‌ها در هر یک از این دانشگاه‌ها و بررسی ریزبینانه تر تفاوت دانشگاه فرهنگیان با پرورش دبیر شهید رجایی می‌توانید با مشاوران مرکز الو درود مشاور در پیوستگی باشید.